Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Toiminta

Galaksin toiminta on hieman erilaista verrattuna ns. "tavallisten tallien" toimintaperiaatteeseen, sillä toiminnan pääpaino on melko tavalla "ulkopuolisissa toimijoissa", jotka tulevat tallin sisäisiksi toimijoiksi.

Ylläpitäjyys

Galaksiin otetaan "ylläpitoharjoittelijoita", jotka perustavat itse piirustustallin, jota he tulevat hoitamaan työskennellessään Galaksissa. Toiminta tallissa voi olla mitä tahansa; hoitotoimintaa, ratsastustunteja, kisaamista, jonkin tietyn lajin harrastamista tai muuta. Myös esimerkiksi vain tiettyyn rotuun voi suuntautua tai alkaa järjestämään erilaisia kilpailuja tai valmennuksia tai vaikka pitämällä hevosklinikkaa. Toiminta sopii niin aloitteleville virtuaaliharrastajille kuin kokeneemmille haastetta kaipaaville harrastajille.
"Harjoittelija" oppii tehtävässään kuvailemaan virtuaalista itseään ja talliympäristöä, keksimään hevosille realistisia tietoja, kirjoittamaan erilasia tekstejä, olemaan vuorovaikutuksessa erilaisten virtuaalisten toimijoiden kanssa, huomioimaan muita ihmisiä, olemaan luotettava ja yhteistyökykyinen, noudattamaan ohjeita, vastaanottamaan palautetta ja tuntemaan tekijänoikeuslakia. Toimintasuunnasta riippuen "harjoittelija" oppii tuntemaan paremmin hevosen terveyttä, ruokintaa, rakennetta, kilpailemista, muuta käyttöä ja mahdollisesti myös kehittyy itse piirtäjänä. Näitä arvioidaan pyydettäessä sekä "harjoittelijalle" itselleen että hyvästä syystä myös ulkopuolisille. Viimeksi mainitusta pyydetään "harjoitteljalta" erikseen lupa.
"Ylläpitoharjoittelijaksi" pääsee lähettämällä viestin Anzkulille (galaksitalli@gmail.com), kertoen vähän itsestään, lähtötasostaan ja talli-ideastaan. Mitään ideaa ei hylätä ja 100% varmuudella kaikille vastataan.
"Harjoittelijoille", joita myöhemmin kutsutaan ylläpitäjiksi, tehdään oma päiväkirja, jossa kommunikoidaan Anzkulin kanssa. Lisäksi on ylläpitäjien yhteinen päiväkirja, johon kaikki saavat osallistua. "Harjoittelijoiden" ei tarvitse osata piirtää, Galaksissa tarjotaan uusille ylläpitäjille pieni piirretyjen hevoskuvien vapaasti kopioitava kirjasto ja kerrotaan muita paikkoja, mistä kuvia voi laillisesti noutaa. Toki niitä voi myös itse piirtää. VRL-tunnusta tai nimimerkkiä Keskustassa ei myöskään velvoiteta, vaan myöskin edetään ihan sitä mukaa, kuin innokkuutta ja on ja rohkeutta riittää. Vielä huomauttaakseni, Galaksissa ei olla ylläpitäjiä yksin, vaan tukea saa sekä Anzkulilta että muilta tallissa olevilta ylläpitäjiltä. Kaikesta mietityttävästä voi, saa ja pitää kysyä, ja kaikkeen saa varmasti rakentavan vastauksen. Iällä, sukupuolella, kokemuksella tai poliittisella suuntauksellakaan ei ole mitään väliä, kunhan mukana on iloinen asenne.
To make it clear: Galaksissa ei velvoiteta olemaan täysipäiväisesti, vaan on ihan ok, jos esimerkiksi on jo oma virtuaalitalli, tai jos vaikka koulu ja harrastukset vievät niin paljon aikaa, että aikaa virtuaalitallille on vain kerran viikossa. Kunhan asioista tiedetään, pystytään niihin reagoimaan oikealla tavalla.

Referenssit

Jos virtuaalitalllle on ylläpitäjäkaveri etsinnässä, Galaksiin saa tulla koputtelemaan ja katselemaan, millaisia ylläpitäjiä siellä milloinkin on. Anzkuli antaa mielellään referenssejä Galaksissa pörrääviltä heidän omalla luvallaan. Ja tietenkin, jos joku Galaksissa pyörinyt henkilö on hakenut ylläpitopaikkaa muulta virtuaalitallilta, saa täältä tulla kysymään, millainen henkilö sitä oikein on hakenut. Palvelemme mielellämme kaikkia Galaksiin sapuneita.

Kasvatus

Galaksissa ei ole yhtä tiettyä kasvatusrotua, vaan sitä syntyy, mitä on tullakseen ja millaisia harrastajia kulloinkin tallilla pyörii. Painotamme ensisijaisesti hevosten terveyteen ja niiden kestävyyteen käytössä, emme niinkään niiden ulkonäköön, saavutuksiin tai luonteeseen, vaikka nämäkin asiat ovat myös jalostuksessa hyvin tärkeitä. Suomenhevosten kasvatusliite on Galaksin, muiden rotujen nimen eteen tai perään lisätään kasvatusliite Galax. Periaatteena tammalle annetaan nimi, joka liittyy emän nimeen, mutta alkaa isän nimen alkukirjaimella ja orille annetaan nimi, joka liittyy isän nimeen, mutta alkaa emän nimen alkukirjaimella. Alla kasvattilista.

pvm skp. nimi rotu isä emä
00.00.0000 t/o/r. Heppa rotu ori tamma

Galaksi on virtuaalitalli

©2019 Virtuaalitall Galaksi - suntuubi.com