Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Please Don't Freeze Me

© Anzkuli, Loci
Virtuaalikoira!

Perustiedot

Nimi

Please Don't Freeze Me "Pliisu"

Omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Rotu, skp

Novascotiannoutaja, uros

Ex-omistaja

Anzkuli (VRL-11903)

Väri, säkäkorkeus

Punavalkoinen, 51 cm

Kasvattaja

Kaukovalta & de la Dorado

Syntynyt, ikä

19.2.2018

Koulutustaso

xx

Voittosumma

0 v€

Painotus

xx

Rekisterinumero

VTR-xxxx

   
 

Meriitit

Meriitti - pvm - tilaisuus - arvostelu

Luonne

Luonteeltaan lempeä ja aktiivinen. Erittäin reipas, valpas ja päättäväinen. Herkkä jä lempeä, mutta osaa tarpeen tullen olla myös itsepäinen. Tarvitsee määrätietoisen koulutuksen ja selkeät rajat. Pitää kovasti ihmisistä ja toisista koirista. Etenkin pienenä kovin rasavilli ja leikkisä. Saattaa tasaantua iän myötä. Tai sitten ei. Synnynnäinen noutaja niin maalla kuin vedessä. Ketterä ja pienikokoinen. Tehokas ja vilkas koira, joka sopii lähes harrastukseen kuin harrastukseen. Vaatii runsaasti ulkoilua, älytehtäviä ja monipuolista liikkumista. Oppivainen ja älykäs, koiralle on kohtuullisen helppo opettaa uusia temppuja, kun sitä motivoi oikein.

Sukutaulu (1 polvea)

i. Räntäsateenrusko

ii. Tuntematon

iii. Tuntematon

iie. Tuntematon

ie. Tuntematon

iei. Tuntematon

iee. Tuntematon

e. There's a Lady on Stage
vFIN NVA

ei. Tuntematon

eii. Tuntematon

eie. Tuntematon

ee. Tuntematon

eei. Tuntematon

eee. Tuntematon

 

Isälinja: Räntäsateenrusko
Emälinja: There's a Lady on Stage

Jälkeläiset

Syntynyt

Skp & nimi

Isä / Emä

00.00.0000 skp. Nimi Emä tai Isä
 

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
00.00.0000 ~ jaos ~ järjestäjä ~ luokka ~ tuomari ~ tulos
Villit kilpailut
pvm jaos järjestäjä luokka tulos
Jaokselliset kilpailut
pvm jaos järjestäjä luokka tulos
         

Muuta huomioitavaa & Päiväkirja

7.4.2018 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Anzkuli
"MITÄ!? Iitu, mä tarviin selityksen! Miksi Pliisun nenä on punainen?" tivasin Kiuruniityn tallin omistajalta. Ei se semmoinen käy laatuun, että kun jättää hyvän koiran tallille, niin se jo pilataan parin kuukauden sisään. "Hei mä yritin kyl kertoo sulle, kun viimeksi nähtiin, mutta silloin räyhäsit niistä poneista, jotka eivät vielä olleet tulleet, ja jätit mun kommentit ihan omaan arvoonsa", totesi Iitu. "Mmmh.. Anteeksi.." mumisin. Päätin viedä koiran eläinlääkärille. Se ei selvästikään ollut sairas, kun temmelsi nuoren intoa täynnä tallipihalla yhdessä Fionan kanssa, mutta ihan vain tarkastuksen vuoksi. Ensin koira pitäisi tosin saada kiinni ja varmaan pestäkin, kun se oli aamulla päässyt kierähtämään tuossa ihanan aromikkaassa hevosenkakassa. Pah! Yllättävän nopeasti koira oli kuin olikin autossa ja matkalla eläinlääkäriin. Pohdin mielessäni, kuinka monta kertaa sitä eläinlääkärillä pitäisikään käydä tämän tapauksen kanssa. Monta, siihen johtopäätökseen tulin, kun se nyt jo hyppi häkissään ylös ja alas eikä selvästikään osannut rauhoittua. Kalliiksi tulee tällaisen koiran pito. Jonkin pienen hetken - sitäkin pidemmän hermojen raastamisen - jälkeen kotiuduimme takaisin tallille. "Iituuu!!" "Joo? Mä oon kentällä ratsastamassa", vastasi nuori nainen huuteluuni. "Hei se punanen nenä ei oo mitää vaarallista, kuulemma vaa nopeasti muuttunut pigmenttivirhe kuonossa", totesin. Iitu huokaisi. "Hyvä kuitenkin, ettei mitään hengenvaarallista, ja ton kans kyl elää. Se on intoa täynnä." Käännyin ympäri ja otin pari askelta ennen kuin käännyin ykskaks yllättäen takaisin ja huudahdin Iitulle: "Se koira käy vielä kalliiksi!". Iitu ei kuullut, vaan ratsasti pois. Kohautin harteitani ja jatkoin matkaa. Tämän päivän eläinlääkärilasku piti maksaa. Ja nyt kun Pliisu oli tänään kerran pesty, voisi sen vaikka kuvauttaakin, niin saa nettisivuille siitä edes vähän fiksun kuvan.

25.02.2018 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Anzkuli
Mikä päivä! Tallille saapui tänään Kaukovallasta pieni, punainen ja puuhakas poikapentu, joka jo olemuksellaan aiheutti jos jonkinlaista kaaosta. Pienessä ajassa tuolinjalat olivat kummasti lyhentyneet, yksi kenkä tuhoutunut, loimet olivat lattialla ja koira kierinyt lantalassa. Minä sitä olin jo siltä seisomalta viemässä pois ja totesin, ettei tälläinen koiranpentu sovi Galaksiin sekoittamaan tallia ylösalaisin tai opettamaan fiksulle Fionalle uusia ja katalia temppuja, mutta Iitu tuli ja pisti kampoihin. Pliisu - jota ei todellakaan pliisuksi voi luonteen puolesta sanoa - oli kuulemma syötävän suloinen ja ansaitsi edes mahdollisuuden näyttää kykynsä. Olkoon! Tuollainen rohkea ja energiaa täynnä oleva koira oli ilmeisesti loistavaa maastoseuraakin, eikä se varmasti Kaukovallassa saisi yhtä paljon aktiviteetteja ja huomiota hevosten lomassa. Nah, totta tuokin. Pentu saa jäädä tänne ilahduttamaan ja huolestuttamaan Iitua ja muita tallilaisia. Huonoa tuosta koirasta vain seuraa, pitäkööt hyvänänsä ja yrittäkööt kasvattaa siitä edes joten kuten käyttäytyvää eläintä.

©2020 Virtuaalitall Galaksi - suntuubi.com