Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Cudny

© pääkuva VRL-11660, pikkukuva Pölhö
Virtuaalihevonen!

Perustiedot

Nimi

Cudny

Omistaja

Iitu VRL-14497

Rotu, skp

Huzulponi, tamma

Ex-omistaja

Andrej Wlatowisk, Puola

Väri, säkäkorkeus

Ruunikonkirjava, 136 cm

Kasvattaja

Andrej Wlatowisk, Puola

(Tuoja Zen)

Syntynyt, ikä

03.07.2018, 5v

Koulutustaso

HeB, 40cm

Voittosumma

0 v€

Painotus

Yleis

Rekisterinumero

VH00-000-0000

#PKK0000  
 

Meriitit

Meriitti - pvm - tilaisuus - arvostelu

Luonne

Cudny tarkoittaa mahtavaa, ja sellainen tämä poni on, ainakin omasta mielestään. Hän tekee mitä lystää eikä ota kuuleviin korviinsakaan vastaväitteitä. Välillä hän toimii kuin unelma, mutta sitten kun Cudnyä ei enää huvita niin siinäpähän sitten ollaan. Hän ei kiukuttele tai äksyile hoitaessa, mutta kaikenlaista muuta jäynää osaa kyllä keksiä — myös ratsuna.

Mitä syntyy, kun risteyttää kaksi riiviöponia? Uusi PIRUponi tietenkin!

Tarhasta hakiessa tämä pikkupiru juoksee karkuun vaikka koko loppupäivän, jos tajuaa että juuri sitä on tultu hakemaan, ellei sitten ole jo karkuteillä... Cudnyllä on sama vapausvietti, mikä emälläkin oli " Noh, siinäs sitten otat vapaudesta hulluuntunutta piruponia kiinni, jota ei noin vain makupaloilla lajhota...", sama lause kuuluu tämän ponin luonteeseen. Kiinniottamiseen voi helposti vierähtää tuntikin, ja kun se on vapaa, jopa kaksi! Joten kinniottamiseen pitää varatapaljon aikaa. Cudnyn saa kiinni, tulee se kiltisti perässä talliin. Laumassa koittaa pomotella ja uhkailla, mutta asettuu olemaan, kun sille näytetään kaapin paikka.

Hoidettaessa olisi parasta sitoa Cudny kiinni, sillä muuten poni pyörii ja hyörii kuin hyrrä. Kun poistut karsinasta, laita ovi kiinni, tai saat jahdata ponia koko loppu päivän! Harjatessa alkuun kiltisti, mutta sitten kun poni tylsistyy alkaa jekkuilu. Cudny osaa varmaan maailman kaikki temput, esim. harjan hautaus, niiden levittely, solmun avaaminen jne. Korvien ja takajalkojen harjailusta tämä poni ei tykkää, joten silloin kannattaa olla varuillaan,jotta ei saa kaviosta tai hampaista. Satula ja suitset menevät ihan nätisti päälle, vaikkei satulavyön kiristys Cudnyn lemppari puuhaa olekkaan.

Ratsastaessa täysin räjähdysherkkä. Jo selkään noustessa pyörii hullun lailla, joten pitäjästä voisi olla hyötyä, tai sitten ei... Huonoina päivinä perä lentää koko aika, tehdään sivuhyppyjä, muka säikytään kaikkea, pidetään rodeota yms. ja välillä jopa noustaan psytyynkin. Ratsastajan selässäpysymis mahdollisuudet ovat suoraan sanoen 0%. Hyvinä päivinä taas kuunnellaan ratsastajan apuja tarkasti, mutta reippaasti mennään. Hyvinäkin päivinä voi Cudnyllä kuitenkin perä lentää laukassa silkasta ilosta. Esteillä kuumuu ja pukittelee ilopukkeja. Jos rataa hypätään, se suoritetaan ennätysajassa. Cudny tekee todella ilmavia ja hyviä hyppyjä, joten potenttiaalia on korkeammillekkin esteille on, kunhan saa pikkutamman vain rauhoittumaan pikkuisen. Koulua tämä tamma ei usein jaksaisi vääntää, mutta pienen taistelun jälkeen menee kyllä ihan nätisti. Maastossa Cudny on täysin räjähdysherkkä ja vaikka kaveri olisi mukana säikkyy tamma jokaista pientäkin ääntä ja säntää kiitolaukalla kohti tallia. Siellä sitten kannattaa pysyä selässä, tai jahtaat ponia koko iltapäivän. Ei suositella maastoa siis näin alkuvaiheessa, jottei poni saisi traumoja.

Sukutaulu (evm)

i. Czarny Zwycięzca evm

ii. Zwycięstwo evm

iii. Tuntematon

iie. Tuntematon

ie. Nocny evm

iei. Tuntematon

iee. Tuntematon

e. Bić evm

ei. Elektryczny evm

eii. Tuntematon

eie. Tuntematon

ee. Wiktoria evm

eei. Tuntematon

eee. Tuntematon

 

Sukuselvitys

Isä, Czarny Zwycięzca on suurehko, puhdasverinen Huzulponiori, jolla luonnetta kyllä riiitti. Se osasi mahtailla ja tiputtaa ratsastajia, mutta olihan myös niitäkin päiviä, jolloin oltiin kuin enkeleitä. Ratsastaessa poniori on suuriliikkeinen ja menevä. Hyvinä päivinä kuuntelee ratsastajaakuin unelma, mutta pahoin sitä mennään eikä meinata!

Isänisä, Zwycięstwo oli oriksi siro, näyttävä, pieni Huzulponiori, joka kiersi monia näyttelyitä ja estekisoja ja voitti niitä. Sillä oli kova kilapiluvietti ja sillä oli paljon voiton tahtoa. Näyttelyissä se näytti itsestään kaikista näteimmät puolet.

Isänemä, Nocny oli vain n. 128cm korkea puhdasverinen Huzulponitamma, joka oli kiltti kuin mikä. Hoitaessa se jaksoi seistä vaikka maailman tappiin asti ja sitävoi pitää vaikkapa käytävällä ilman kiinnitystä. Ratsastaessa samanlainen enkeli, kuuntelee apuja ja hakeutuu oikeaan muotoon, oikea kouluratsastajan unelma!

 

Emä, Bić, on peni n. 130cm, siro, piru. Se on samanlainen riiviö, kuin mitä jälkeläisestään tuli. Se luikahtaa vaikka mistä raosta karkuun ja kun se pääsee vapauteen, se hulluuntuu täysin. Noh, siinäs sitten otat vapaudesta hulluuntunutta piruponia kiinni, jota ei noin vain makupaloilla lajhota... Ratsastaessa samanlainen riiviö, eikä muita kuin kokeneita päästetä tämän pirullisen ponitamman selkään, sillä tällö ponilla jos jollakin lentää se peräpää aika tiuhaa vauhtia ilmaan.

Emänisä, Elektryczny oli poniksi jykevä, kestävä, vahva, normaalikokoinen, puhdasrotuinen Huzulponi. Se jaksoi kantaa ihmisiä pitkiä matkoja paikasta toiseen, joten päätettiin, että ponista tulisi matkaratsastusponi. Janiin siitä tuli. Se kantoi monia ihmisiä voittoon ja opetti loppuvusinaan monia pikkulapsia ratsastuksen saloihin. Lopulta poni pääsi viettämään eläkepäiviään siitoshevoseksi.

Emänemä, Wiktoria oli kipakka, oman arvonsa tunteva pieni, puhdasrotuinen Huzulponitamma. Hoitaessa tämä tamma keksi tallin parhaat jekut ja pääsi usein nauttimaan vapaudesta. Ratsastaessa oli sama juttu. Oikeastaan kukaan ei pätjännyt tälle tammalle, paitsi yksi... Wiktorian oma hoitaja, myöhemmin jopa omistaja. Hoitaja pystyi ratsastamaan Wiktorialla jopa pelkallä kaulanarulla,ilman että tamma pukitti tai kiisti jotain. Näiden välille syntyi pitävä suhde ja loppujen lopuksi ratsastuskoulu myi Wiktorian sen hoitajalle.

Jälkeläiset

Syntynyt

Skp & nimi

Isä / Emä

00.00.0000 skp. Nimi Emä tai Isä
 

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
00.00.0000 ~ jaos ~ järjestäjä ~ luokka ~ tuomari ~ tulos
Villit kilpailut
pvm jaos järjestäjä luokka tulos
Jaokselliset kilpailut
pvm jaos järjestäjä luokka tulos
         

Muuta huomioitavaa & Päiväkirja

Varusteet:
 
                    
    

© Equestrian PRO

00.00.0000 tapahtuma, kirjoittanut xxx
Kommentti

©2019 Virtuaalitall Galaksi - suntuubi.com